Фејсбук со нова опција, која нема да престанете да ја користите

Повеќето луѓе додека се на компјутер социјалната мрежа Фејсбук главно ја користат со помош на маусот. Но, оваа друштвена мрежа воведе можност да се користи и со помош на тастатурата.

Погледнете кои комбинации ќе ви овозможат брзо и лесно отворање на саканата содржина на Facebook:

Alt+1 – враќање на почетната страна

Alt+2 – преглед на Тајмлајн

Alt+3 – покажување на листата на пријатели кои ви испратиле барање

Alt+4 – приказ на листата на пораки

Alt+5 – отворање нотификации

Alt+6 – отворање на опцијата за конфигурации

Alt+7 – отворање на опцијата за средување на личните информации

Alt+0 – Корисничкиот центар на Facebook

Alt+m – креирање на нова порака

Alt+? – пребарување