Ознака: MacBook Air

КОМПЈУТЕРИ, Тренди

Редизајнирани MacBook лаптопи пристигнуваат во втората половина на 2021.

Apple планира да лансира редизајнирани MacBook модел со сопствени чипови во втората половина на 2021. година, предвидува познатиот аналитичар Минг-Чи Куо во најновиот аналитички извештај. Компанијата од Купертино ја почна…

КОМПЈУТЕРИ, Топ

Расклопувањето на MacBook Air и MacBook Pro со M1 чип покажува мали промени

Новите MacBook лаптопи со M1 ветуваат компјутерска револуција, ноде чини дека наведената револуција во целост е концентрирана во M1 чипот. Остатокот од лаптопот е речиси идентичен. iFixit ги расклопи новите MacBook Air…

КОМПЈУТЕРИ, Тренди

MacBook лаптопите со M1 чип можат да покренуваат Windows апликации и игри (ВИДЕО)

Најновите Apple компјутери со M1 процесор можат да покренуваат некои Windows апликации. MacBook лаптопите со M1 го поддржуваат CrossOver 20 за стартување на Windows апликации на macOS и Linux, но не…

КОМПЈУТЕРИ, Топ

MacBook Air со M1 чип побрз на бенчмарк тест од 16-инчниот MacBook Pro

Apple во текот на презентацијата на новите MacBook лаптопи со Apple M1 чипсет, истакна некои храбри тврдења по прашањето на нивните перформанси. Сега првите бенчмарк тестови ги потврдуваат овие наводи…