Ознака: Ericsson

ИНТЕРНЕТ

Извршниот директор на Ericsson лобирал Шведска да ја повлече забраната за Huawei

Главниот извршен директор на Ericsson, Борје Екхолм, изврши притисок врз шведски министер да ја поништи забраната за вклучување на Huawei и ZTE во развојот на 5G во земјата, објави весникот „Дагенс…