Ознака: Emoji

ИНТЕРНЕТ, Тренди

Интернетот е незамислив без нив, а сега го слават својот 40-ти роденден

Во свет на дигитална комуникација без изрази на лицето и говор на телото, емотиконите се исто толку важни како интерпункцијата. Ги користиме природно за да го нагласиме нашиот тон и…

СОФТВЕР

Одобрени нови емотикони што помагаат во изразување на тешката 2020. година

Тешкиот период за време на пандемијата, изолацијата, економските кризни и бројни проблеми што ги донесе 2020. година ја поттикна организацијата Unicode Consortium да креира нов сет емотикони што помагаат во изразување…

ИНТЕРНЕТ

Бактерии, комарци, нозе – стигнуваат повеќе од 150 нови емотикони (ВИДЕО)

Популарното писмо со емотикони, смајли или емоџи годинава официјално се проширува со дури 157 нови знаци. Конзорциумот одговорен за избор на емотикони на сите платформи, Unicode, ги одобри новите знаци…