Ознака: 5G

ИНТЕРНЕТ, Тренди

Vodafone Германија е прв европски оператор кој лансираше самостојна 5G мрежа

Операторот објави дека надградил 1000 локации за да ја поддржи самостојната (SA) 5G мрежа Кога зборуваме за 5G, премногу е лесно да се заборави дека поголем дел од примената на новата технологија…

ИНТЕРНЕТ, Тренди

Прво 5G позиционирање во затворен простор во светот – верификувано од China Mobile Suzhou и Huawei

China Mobile Suzhou и Huawei постигнаа нова пресвртница со верификацијата на можностите за 5G позиционирање во затворен простор восценаријата на метро транспортот во Сужоу – голем град лоциран долж југоисточниот раб на провинцијата Џиангсу…

ИНТЕРНЕТ, Тренди

Најсовремената алатка за планирање ја поддржува најголемата 5G здравствена мрежа

5G Create мрежата на Ливерпул започна да ја користи „најсовремената“ алатка за планирање за да ги демонстрира придобивките на 5G во врска со „технологиите што го менуваат животот, здравјето и…

ИНТЕРНЕТ, Топ

Зошто 5G може да им помогне на производителите да излезат од Ковид-кризата

Среде хаосот и неизвесноста од пандемијата, продолжи воведувањето на 5G, односно безжичната технологија од петтата генерација Додека Европа и Северна Америка заостануваат зад Кина во поглед на 5G претплатите, професионалците…

ФУТУРАМА

Huawei соработува со партнери за да го олесни паметното земјоделство во Швајцарија

Компаниите Fenaco, Agroscope, OST (Универзитет за применети науки во Источна Швајцарија), Sunrise UPC и Huawei ја комбинираат својата експертиза за водење на паметните технологии засновани на 5G за потребите на…