Категорија: Тренди

AV, Тренди

Познати деталите за Realme Smart TV

Претставувањето на Realme Smart TV се очекува на 25. мај, а пред објавата на дизајнот и главните карактеристики на уредот се откриени на микросајтот на уредот. Realme Smart TV е окарактеризиран…

СОФТВЕР, Тренди

Играчи на Minecraft го изградија најголемиот реалистичен град

Играчите на популарната игра Minecraft не престануваат да воодушевуваат со своите креации. Овој пат ни покажаа реалистичен град кој е најголем во играта и не престануваат со градење. Minecraft ги надмина…

ГАЏЕТИ, Тренди

Заштитна маска која што самата се дезинфицира

Недостатокот на заштитна опрема кој беше евидентен на почетокот на Ковид-19 пандемијата поттикна многу производители да размислуваат на инвентивен начин. Стартапот Huami, кој го покрена Xiaomi ги продава своите производи во…

ФУТУРАМА, Тренди

Tesla со помоќни батерии ќе им конкурира на обичните автомобили

Компанијата Tesla се подготвува да ги намали цените на своите автомобили до ниво на цените на автомобилите со мотори со внатрешно согорување со воведување многу поефтин батерии со подолг рок…

ГАЏЕТИ, Тренди

Нуклеарен реактор произведен од 3D печатач (ВИДЕО)

Тимот составен од инженери и нуклеарни физичари дојде до потенцијално револуционерна идеја, која би можела да ја трансформира нуклеарната индустрија. Имено, научниците во лабораторија разработија идеја за нуклеарен реактор кој…