Категорија: СОФТВЕР

СОФТВЕР, Featured, Uncategorized

Chrome во 2018 ќе почне да ги блокира нападните реклами

Регуларните корисници на интернет не го кријат својот анимозитет кон рекламите, но не треба да се заборави дека ова е начин на кој компаниите и огласувачите заработуваат и привлекуваат внимание…

СОФТВЕР, Featured

Програмерите преку App Store заработиле дури 70 милијарди долари

Oнлајн продавницата за апликации му донесе огромна заработка и на Apple – околу 30 милијарди долари Со претставувањето на iPhone почна револуцијата на пазарот на паметни телефони, а со втората генерација…

СОФТВЕР, НАЈНОВИ, ВИДЕО

Microsoft ја објави новата генерација на Skype

Компанијата верува дека здодевното старо муабетење не е доволно да го задржи вниманието на модерните корисници Microsoft ја објави новата верзија на Skype, за која компанијата истакнува дека претставува следна…

СОФТВЕР, НАЈНОВИ, ВИДЕО

YouTube за Android доби подобрен кориснички интерфејс

Најголемата измена што ја имплементира новиот интерфејс е навигациското мени во дното на апликацијата Android платформата доби нова YouTube апликација, а по неколку месеци тестирање, новото софтверско ажурирање конечно донесува и…