Истражување: Социјалните мрежи предизвикуваат депресија кај тинејџерките

Тинејџерките имаат двојно поголема шанса да добијат симптоми на депресија поврзани со користење на социјалните мрежи отколку момчињата, поради онлајн

Повеќе

Хакери украле милиони податоци на политичари и познати личности во Германија

Непознати хакери украле милиони податоци на германски политичари, новинари и познати личности, пренесе германскиот дневник Bild, нагласувајќи дека се работи

Повеќе