Категорија: ИНТЕРНЕТ

ИНТЕРНЕТ, Тренди

Не кликајте на сомнителни линкови – се шири измама за нова дигитална криптовалута

Секторот за компјутерски криминал и дигитална форензика при МВР детектира постоење наводна кампања, во која лица преку социјалните мрежи или преку своите приватни имејл-адреси таргетираат македонски корисници и испраќаат линкови…

ИНТЕРНЕТ

Со онлајн Демо ДЕН заврши втората акцелератоторска програма на Сеавус

Со онлајн Демо ДЕН, кој помина во одлична атмосфера, Сеавус Акцелераторот ја заврши втората акцелератоторска програма насловена како Tech Boost Program, која Сеавус ја реализираше во партнерство со еден од…

ИНТЕРНЕТ, Тренди

Netflix го враќа нормалниот стриминг квалитет во делови на Европа

Платформата Netflix почна да го враќа нормалниот квалитет на стриминг во некои европски земји, откако Владите претходно побараа намалување на оптоварувањето на интернетот во текот на карантинот воведен поради пандемијата…

ИНТЕРНЕТ

Facebook ќе им исплати 52 милиони долари на модераторите на мрежата

Социјалната мрежа Facebook прифатила да им плати вкупна отштета од 52 милиони долари на сегашните и поранешните модератори на содржини. Тоа е надомест за загрозеното ментално здравје поради работата која…

ИНТЕРНЕТ, Тренди

Facebook отстранил повеќе од девет милиони објави со говор на омраза

Компанијата Facebook ја информира јавноста за драстично зголемување на бројот на отстранети постови што промовираат насилство и говор на омраза, што сега се припишуваат на подобрувањата во технологијата за автоматско…