Категорија: ГАЏЕТИ

ГАЏЕТИ, Тренди

Google почна да нуди компензација на корисниците поради исклучувањето на услугата Stadia

Google претходно најави исклучување на услугата Stada, а серверите ќе бидат исклучени во јануари следната година. Како резултат на тоа, гигантот за пребарување почна да им враќа пари на клиентите,…

ГАЏЕТИ, Тренди

На токсичните гејмери ​​ќе им се забрани говорен и текстуален чат во Call of Duty игрите

Речиси секоја онлајн игра има проблеми со токсичните играчи кои кажуваат или пишуваат навредливи коментари во разговорот, а Activision сега прави нов потег за да се бори против овој проблем….

ГАЏЕТИ, Тренди

Samsung Electronics ја воведува функцијата „Matter“ и влегува во нова ера на интероперабилност

Корисниците сега можат да ги поврзат уредите Matter со апликацијата SmartThings и да живеат поврзанo полесно од кога било досега  Samsung објави дека сега е достапна функцијата Matter, која овозможува…