Сешто може да се најде на интернет и луѓето се подготвени да направат многу за слава, кликови и прегледи. Па зошто да не уништите гаџет кој чини 3.500 долари.

Иако ова не е научно тестирање, Apple Vision Pro го помина тестот, кој обезбеди некои важни информации за целокупната издржливост на уредот.

Тестот спроведен од каналот на YouTube AppleTrack покажува дека корисниците нема да имаат проблем при нормално користење на уредот Apple Vision Pro. Малите испакнатини и гребнатинки не оставаат трага на уредот, а освен некои гребнатини на предното стакло, уредот е целосно функционален.

Секако, на корисниците им се препорачува да внимаваат да не го испуштат Apple Vision Pro. Но, не поради големото и заоблено предно стакло. Причината е „слабата точка“ на лентата за глава, која содржи деликатни шарки и лесно може да се оштети по пад.

Најголемото нешто што може да предизвика проблем е светлосниот штит што не е прикачен на уредот на сигурен начин и е прикачен само со магнети. Тоа значи дека би било неопходно да се избегне држење на Vision Pro за светлосниот штит, кој ќе се откачи и скапиот гаџет ќе биде на подот.

Погледнете како Apple Vision Pro помина на тестот за издржливост во придружното видео.