Може да се занимавате со вашите вообичаени активности во новата игра Grand Theft Auto VI некаде следната година.

Матичната компанија на Rockstar, Take-Two, ја објави својата проекција за иднината заедно со својот годишен извештај за заработка.

Очигледно, се подготвува да објави проекти за кои верува дека „ќе ја доведат компанијата до уште поголем успех“. Компанијата очекува насловите што ќе ги објави во фискалната 2025 година да и помогнат да достигне 8 милијарди долари нето приход. Иако конкретно не ги именуваше тие наслови, франшизата Grand Theft Auto историски беше една од најголемите на Take-Two.

GTA е франшиза која ќе и овозможи на компанијата да ги постигне своите цели. IGN го праша извршниот директор на Take-Two, Штраус Зелник, дали ќе ја видиме GTA 6 следната година, но тој одби да потврди или негира.

Фискалната 2025 година за Take-Two започнува во април 2024 година и завршува на 31 март 2025 година. Дури и ако Rockstar не ја објави GTA 6 во текот на 2024 година, играта би можела да излезе во текот на првите три месеци од 2025 година.

Заклучок: Не мора да чекаме толку долго за да пристигне играта. Бидејќи 90 снимки за гејплејот на GTA 6 веќе беа објавени кон крајот на минатата година, веројатно веќе знаете што да очекувате. Снимките, за кои Rockstar потврди дека се легитимни, прикажуваат два лика што може да се играат, вклучително и женски лик по име Лусија, кои вршат злосторства во измислена верзија на Мајами.