Наводно, Valve планира наскоро да започне со тестирање на продолжението на „CS:GO“.

Повеќе од една деценија по објавувањето на Counter-Strike: Global Offensive, Valve наводно се подготвува да објави нова верзија на својата легендарна тактичка игра со пукање.

Интересно е што бета верзијата на играта би можела да се појави подоцна во март. Новинарот на Esports, Ричард Луис, објави дека Valve веќе некое време работи на продолжение на CS:GO и дека играта е блиску до објавување.

Според него, студиото неодамна организирало тест демонстрација на FPS, во која биле вклучени група професионални гејмери.

Valve планира да започне со бета тестирање на играта најдоцна до 1 април. Најголем приоритет е да се полира играта, да се поправат грешките и да се направи сè на нивото што луѓето го очекуваат од Counter Strike.

Кога станува збор за подобрувања, се очекува новата игра да понуди подобрена графика, сервери со 128 штиклирање, подобрено искуство со склопување и многу повеќе.