Конечно пристигна потврда за она за кое долго време се сомневаше, а тоа е тајната околу виралните видеа на TikTok.

Имено, шестмина поранешни и сегашни вработени во TikTok потврдиле за Forbes дека одредени вработени во американскиот оддел на TikTok имаат неверојатна моќ, поради што видеото станува вирално.

Тајно оружје

Тоа е тајно оружје на вработените што им дава опција да „засилат“ видео за да добијат поголем досегот на платформата, што тие го нарекуваат „загревање“.

Во основа, загревањето е она што тие го нарекуваат нивната тајна моќ да го подобрат досегот на видеата и обично се користи за да и помогне на апликацијата „да ги претстави познатите личности и креаторите во подем во заедницата на TikTok“.

@amauryguichon Chocolate Giraffe! 🦒This 8.3ft tall 100% chocolate sculpture is my biggest creation yet. #amauryguichon #chocolate #giraffe ♬ dream river. – Woong Sun Hee

Големо признание

Ова големо признание доаѓа по долгогодишни шпекулации дека постои скриена опција која може да се искористи за зголемување на прегледите на видеата на огромни бројки.

Скриената опција го заобиколува алгоритмот на TikTok и ги поместува видеата на feed-от на ForYou на случајни корисници и е „оперативна интервенција за постигнување одреден број прегледи на видеа“, објаснија вработените.

Според документите до кои дојде Форбс, ваквите типови на „загреани“ видеа сочинуваат 1-2 отсто од вкупните дневни прегледи на платформата.