Според наводите на дојавувачот, кој е специјализиран за совети за уредите на Apple, компанијата од Купертино планира голем редизајн за својата линија iPhone 15.

Како што се истакнува, телефоните iPhone 15 ќе имаат ново куќиште кое ќе биде создадено од титаниум, додека панелот на задната страна ќе има заоблени рабови.

Предниот дел најверојатно ќе остане рамен, но може да личи на iPhone 5C. Се очекува пофлуиден премин помеѓу рамки на страните на телефонот со стаклена задна страна.

Најверојатната цел на овој дизајн е моделите на iPhone 15 да се држат подобро во рака, додека титаниумската конструкција ќе ја намали тежината на уредот.

Дојавувачот напоменува дека сè уште е рано да се потврдат споменатите промени во дизајнот, бидејќи внатрешните дебати во Apple сè уште се во тек кога станува збор за дизајнот и сè уште ништо не е конечно.