Компанијата претстави два нови мали уреди – Astro Mini City V и Sega Genesis Mini 2, кои докажуваат дека се уште има место за мини класични гејмерски уреди.

Прво, тука е Genesis Mini 2, кој е директен наследник на одличната Genesis Mini конзола од 2019 година. Овој пат, конзолата се заснова на редизајнираната втора генерација Genesis, со малку порационализиран дизајн и доаѓа спакувана со табла за игри со шест копчиња.

Како и кај оригиналот, тој е едноставен уред: го поврзувате HDMI кабелот, го вклучувате и конзолата е подготвена за репродукција. Не е потребна интернет-врска и има неколку поставки со кои треба да се борите.

Конзолата доаѓа со голем број игри (списокот е достапен во придружното видео), вклучувајќи ги Sonic the Hedgehog, Streets of Rage и други класици како Comix Zone и Virtua Fighter 2.

Потоа ја имаме конзолата Astro City Mini V, која пристигнува како наследник на минатогодишниот модел Astro City Mini. Разликата помеѓу двата уреди е во тоа што новата конзола има вграден 4,6-инчен LCD екран, кој е поставен вертикално.

Astro City Mini V е конзола наменета за одредена група корисници – оние кои сакаат „shmups“ (shoot’em ups) игри во различни стилови и тонови.

Во колекцијата за оваа конзола ве очекуваат Armed Police Batrider, Kingdom Grand Prix, Cosmo Police Galivan, Wrestling War и слични игри.