CD Projekt Red се враќа на своите корени, а студиото најави комплетен римејк на оригиналната игра The Witcher.

The Witcher добива римејк, како што беше потврдено од CD Projekt Red за време на прославата на 15-годишнината од играта.

Во минатото, CD Projekt Red ангажираше развојен партнер за да работи на редизајнирана верзија на играта за конзола, но подоцна беше откажана. Сега играта го добива комплетниот римејк што го заслужува.

The Witcher Remake се развива под кодното име „Canis Majoris“, што е дел од планот објавен од CD Projekt Red претходно оваа година.

Играта ќе биде фундаментално преработена со помош на Unreal Engine 5, како и со сите алатки кои студиото ги користи за да создаде нова трилогија од игрите на Witcher.

„Се започна со The Witcher за нас, за CD Projekt Red. Тоа беше првата игра на која работевме и беше голема работа за нас во тоа време. Да се ​​вратиме во тој период и да ја пресоздадеме играта за следната генерација на гејмерите изгледа исто толку големо“, истакнуваат од популарното студио.

Оригиналната игра Witcher беше објавена во 2007 година за компјутер. Во моментов нема информации за тоа кога The Witcher Remake би можел да биде објавен.