По неколку месеци тестирање, корисниците сега конечно имаат пристап до големото ажурирање 1Password на нивните мобилни уреди.

Компанијата објави 1Password 8 за Android и iOS, а многу од функциите достапни за десктоп верзијата на платформата се овозможени и на мобилни уреди.

За почеток, има нов почетен екран кој обезбедува побрз, приспособен пристап до често користените лозинки. Има и ново поле за навигација, кое ви помага да најдете информации за секоја сметка што ја користите.

Ажурираната 1Password сега подобро се справува со ситуации кога станува збор за периодот во кој се почести прекршувањата на податоците. Контролната табла на Watchtower сега е на мобилни уреди и нуди предупредувања кога ќе се случи прекршување што го загрозува најавувањето на корисникот.

Алатката, исто така, помага да се генерираат по случаен избор одговори на безбедносни прашања и го охрабрува корисникот да ги зајакне своите ингеренциите за најавување со создавање на севкупен безбедносен резултат.

Понапредните лозинки, проверката со два фактори и други промени може да го подобрат рејтингот на корисникот.