WhatsApp веќе дозволува повеќе уреди да се поврзат на иста сметка, но апликацијата досега немаше можност корисниците да конфигурираат два различни телефони за иста сметка.

Со други зборови, корисникот може да додаде повеќе уреди на иста сметка (како компјутер или таблет), но не му е дозволено да користи два различни телефони.

Неодамнешното откритие на WABetaInfo сугерира дека ова може да се промени во иднина. Компанијата наводно работи на овозможување на два телефони да ја синхронизираат истата историја на разговори.

Два телефони ќе можат да пристапат до иста сметка, што теоретски значи дека наскоро ќе биде овозможена поддршката за повеќе уреди и кога станува збор за телефоните.

Функцијата моментално е во бета-тестирање на Android, па сè уште е рано да се каже дали и кога ќе стане достапна за корисниците во официјална форма.