Иако има уште многу време до претставувањето на серијата Samsung Galaxy S23, последниве денови се шпекулира за тоа.

Така неодамна се појави многу позитивен извештај, кој се однесува на подобрената предна камера на сите модели на Galaxy S23. Сега, сепак, доаѓа извештај кој никого нема да израдува.

Истиот извор (Galaxy Club) кој неодамна објави извештај во кој се наведува дека селфи камерата на сите модели на Galaxy S23 ќе биде надградена во споредба со онаа што ја има кај претходните модели, сега известува дека телефото сензорот на задната страна на Galaxy S23 и Galaxy Телефонот S23+ останува идентичен со оној што се наоѓа кај моделите Galaxy S22 и Galaxy S22+.

Имено, се посочува дека Samsung Galaxy S23 и Galaxy S23+ ќе пристигнат со истиот телефото сензор од 10MP, кој го има кај нивните претходници. Многу е веројатно дека сензорот ќе пристигне со поддршка за 3x зум.

Не е јасно каква ќе биде ситуацијата со моделите Samsung Galaxy S23 Ultra со својот телефото сензор. Секако, оваа информација е во рана фаза на гласини, бидејќи има уште многу време до претставувањето на серијата Galaxy S23, па дотогаш може да има многу промени.

Потсетуваме дека пред десетина дена Galaxy Club објави информација дека Samsung е подготвен следната година да ја надгради предната камера на серијата Galaxy S23. Така, овој портал наведува дека Samsung би можел да ги испорача телефоните Galaxy S23 и Galaxy S23+ со предна камера од 12 MP.

Во 2019 година, Samsung имплементираше предна камера од 10 MP на моделите Galaxy S10. Таа остана до денес на обичните и Plus моделите, но се чини дека Samsung конечно е подготвен да ја подобри резолуцијата на предната камера.