Се појави слајд што во голема мера го потврдува датумот на објавување и цените за „RDNA 2 Refresh“ на AMD, ажурирана серија графички картички RX 6000.

Споменатите графички картички ќе ги краси побрза GDDR6 меморија и поголема брзина на работниот такт. За моделот Radeon RX 6950 XT, AMD наводно планирала цена од 1099 долари. Тоа е 100 долари повеќе од оригиналниот графички процесор RX 6900 XT на AMD.

Зголемувањето се припишува на додавањето на мемориски модули од 18 Gbps, како и на зголемувањето на брзината на пренос на процесорот на видео картичката.

Кога станува збор за моделот RX 6750 XT, AMD ја зголемува цената за 70 долари, што го приближува овој графички процесор значително до цената што ја нуди Radeon RX 6800 (и чини 30 долари повеќе). Цената на овој графички процесор ќе биде 549 долари.

Конечно, за понискиот сегмент на пазарот, AMD ќе го понуди RX 6650 XT, по цена од 399 долари. Тоа е 20 долари повеќе од цената на AMD RX 6600 XT.

Сериите графички картички AMD Radeon RX 6X50 се очекува да бидат пуштени во продажба на 10 мај.