Емоџито од сликата првпат е видено во 2016 година, а го носи и името „Shaka Sign“.

Дали знаевте за ова емоџи? Многу луѓе го заменуваат со емотиконите „rock“ или „рогови“, кои ги држат показалецот и малиот прст нагоре, но ова емоџи е многу побенигно.

Станува збор за емоџи со испружен палец и мал прст, кои создаваат традиционална форма на телефонот што сугерира на чинот на контактирање на личност преку телефонски повик.

Најчесто се користи како покана до некој да ви се јави. Затоа, оваа икона значи „те молам јави ми се“ или „ајде да разговараме на телефон“.

Емоџито „Call Me“ е создадено во 2016 година и е познато и како емотикони „Shaka Sign“. Знакот Shaka потекнува од Хаваи, па е тесно поврзан со културата на сурферите. Тоа е добронамерен гест кој укажува на опуштање и добра волја.