Гласините сугерираат дека годинашниот Apple Watch нема да ги имплементира функциите што веќе ги нудат некои други брендови.

Следењето на нивото на шеќер во крвта, како и мерењето на крвниот притисок се две важни функции неодамна имплементирани од различни производители на паметни часовници. Сепак, има извештаи дека Apple нема да имплементира ниту една од овие две функции во скоро време.

Следниот поголем сензор што Apple ќе го имплементира во Apple Watch, според упатените нема да вклучува можност за следење на шеќерот во крвта или сензорот за следење на крвниот притисок.

Двете функции се многу важен додаток на паметните часовници, но не е познато кога ќе станат достапни на часовникот на Apple.

Со текот на времето, Apple Watch последователно добиваше суштински карактеристики и способности, и не е јасно зошто гореспоменатите две функции нема да бидат додадени во екосистемот на Apple Watch.

Од друга страна, гласините укажуваат дека во текот на оваа година паметниот часовник би можел да добие опција за мерење на телесната температура.

Во 2022 година се очекува да бидат претставени три модели на Apple Watch, како и ажурирање за Apple Watch SE.