WhatsApp ви овозможува да ја промените брзината на репродукција на гласовните белешки од почетокот на оваа година и сега врши бета тестирање на истата контрола на брзината за аудио пораки.

Аудио порака е гласовна белешка што ја препраќате кон некој друг разговор, а во процесот на проследување го губи копчето за брзина на репродукција, и покрај тоа што останува истата порака. Копчето, кое ви овозможува да изберете брзина од 1,5x или 2x, исчезнува, наведува WABetaInfo.

Како што можете да видите во ова видео, WhatsApp работи на воведување копче за брзина на репродукција за препратени гласовни белешки. Оваа функција е забележана во неодамнешната бета верзија на WhatsApp бета за iOS, но моментално е во развој и сигурно ќе дојде во идните верзии на WhatsApp бета за Android.