Првиот екран што го најави MSI има заоблен Mini LED екран со стапка на освежување од 165 Hz, кој ветува одлична репродукција на бои благодарение на голем број технологии. Вториот екран е масивен OLED монитор од 55 инчи дизајниран за гејминг конзоли.

Закривениот монитор наречен MSI MEG Artimis 341, е прв во индустријата со својата остра закривеност во комбинација со Mini LED позадинско осветлување. Ги задоволува барањата на VESA Display HDR 1000, поддржува најмалку HDR10 содржина со висок динамички опсег и постигнува осветленост од најмалку 1.000 нита при максимална осветленост.

MEG Artimis 341 има 34-инчен екран со природна резолуција од 3440 x 1440 и однос ширина до висина од 21:9. Технологијата користена при неговото создавање овозможува производство на широк спектар на бои и висококвалитетна слика. Поседува комбинација на Optronics адаптивна Mini LED технологија, локално затемнување со целосен опсег (FALD) базирано на Mini LED позадинско осветлување и премиум филмови MSI со квантни точки

 

Горенаведените спецификации дефинитивно треба да придонесат за фантастично доживување при гледањето. Мониторот најверојатно ќе обезбеди високи контрасти, длабока црна боја и висока осветленост. Супериорните слики не би требало да бидат на штета на играњето, бидејќи MSI MEG Artimis исто така има стапка на освежување од 165 Hz и време на одзив од 1 милисекунда. Екранот има и прилично остра кривина на лак од 1000R и централна крива од 800R.

MSI не откри дополнителни детали за својот нов закривен дисплеј, како на пример дали ќе се ротира или ќе има прилагодлив држач.