Дизајнерите размислуваа и за можноста собраниот скутер лесно да се преместува – доволно е да го повлече за рачката и да го однесете таму каде што имате намера…

Татамел, нов електричен скутер развиен од јапонската старт-ап компанија Icoma, ги решава дилемите како да го сочувате омиленото превозно средство од кражба – така што ќе можете да го ставите под канцелариското биро, со кое убаво ќе се вклопи благодарение на специјалниот и прилагодлив дизајн.

Склопениот електричен скутер изгледа како парче мебел – долг е само 700 милиметри, висок 680 мм и широк 260 мм. Дизајнерите мислеа и како склопениот велосипед лесно да се помести – доволно е да се повлече за рачката и го однесете го каде што сакате.

По расклопувањето, Tatamel е со димензии од 1.230/1.000/650 mm. Се напојува од мотор од 600 вати, развива максимална брзина од 40 km/h со најголем  домет од околу 50 km без полнење.

Извор: Dnevnik.hr