Microsoft објави два нови додатоци за проширување на SSD за Xbox Series X и Xbox Series S, а на корисниците ќе им бидат понудени SSD опции од 512GB и 2TB. Нови опции за проширување на складирањето се создадени од Seagate и може да го заменат постоечкиот капацитет од 1TB SSD за споменатите конзоли.

Надградбата на Xbox Series X / S 512GB и 2TB SSD ќе биде достапна по цени од 140 и 400 долари. Опцијата од 512 GB пристигнува кон средината на ноември, додека опцијата од 2 TB ќе биде достапна во декември.

Овие надградби на SSD им нудат на корисниците исто ниво на перформанси како и интегрираното складирање на конзолите Xbox Series X / S. Ова ќе им овозможи на сегашните Xbox игри да работат со споменатите уреди за складирање со исти перформанси, како и со внатрешниот SSD на системот.

Новите SSD дискови на Seagate за Xbox Series X и S се дизајнирани лесно да се заменат или отстранат, што е формат кој станува сè попопуларен кај производителите.