Apple Watch е моментно достапен во две големини. Watch Series 7 пристигнува во верзии од 41 и 45 мм, но тоа би можело да се промени во текот на 2022. година.

Аналитичарот Рос Јанг тврди дека во Series 8 линијата, Аpple ќе додаде уште една големина. Тоа значи дека не очекува мала, средна и голема верзија на Apple Watch Series 8 паметниот часовник.

Јанг не објави детали за големините на часовниците, но истакна дека Apple би можел да објави часовник со уште поголем дисплеј. Се сугерира дека 41 мм би можел да остане најмалиот модел во актуелната линија. Apple Watch од 45 мм и натаму има солидна големина за оние кои имаат нешто поголеми зглобови или сакаат поголем дисплеј.

Нема информации за тоа кога Аpple би можел да го претстави новиот дизајн за својата Watch линија, иако се сугерираше дека таа промени ќе следува на моделите од Series 7. Тоа не се случи и останува да се види дали ќе биде имплементирано на Series 8.