Пробното полетување на вселенското летало „ЦСТ-100 Старлајнер“ на американската корпорација Boeing до Меѓународната вселенска станица (МВС), што беше закажано за денеска, е одложено на неопределено време.

„Потребно е повеќе време за да се процени (подготвеноста на леталото), така што NASA и Boeing нема да ја искористат можноста за лансирање закажана за среда“, се вели во соопштението на Boeing.