Realme планира да го поремети пазарот на мобилни телефони со својот MagDart магнетен безжичен полнач и Realme Flash телефон. Објавувањето на двата уреди се очекува денеска, а XDA-developers, во меѓувреме, објавија видео на кое се прикажани и Realme Flash и неговиот полнач MagDart.

Краткото видео го прикажува брзото полнење, кое телефонот го полни од 18 до 25 проценти за три минути. Нагласено е дека ова решение ја полни батеријата од 0-100% за помалку од еден час.

Посебна фотографија нуди некои информации за брзината на полнење и капацитетот на батеријата, но можно е дека самата батерија е поделена на две ќелии (2 x 2280mAh) за да не може да се извлечат повеќе детали од самата слика.

Realme претходно навести дека полначот MagDart ќе биде 4,4 пати помоќен од полначот MagSafe на Apple, што би сугерирало брзина на полнење од 66W. Сепак, конкретните детали ќе ги дознаеме денеска, за време на официјалното објавување на уредот.