Gigabyte својот Aorus FO48U гејминг монитор го најави во април, а компанијата сега објави детали за овој 48-inčnom 4K 120Hz OLED модел.

Новиот гејминг монитор нуди 10-битен панел, со изворна 4К резолуција и покриеност на DCI-P3 спектарот на бои од 98 проценти. Освежувањето на мониторот изнесува 120Hz, а тука е и AMD FreeSync Premium поддршката, VESA DisplayHDR сертификат, со максимално осветлување од 1000 нита.

Дополнителните карактеристики на мониторот вклучуваат вграден Dashboard, кој претставува OSD дисплеј со информации за хардверот во реално време.

Нема информации за Aorus FO48U OLED гејминг мониторот на Gigabyte.