Gigabyte сертификуваше пет гејминг монитори, кои пристигнуваат со Eyesafe Display стандардите на компанијата Eyesafe Inc., која е водечка на полето на креирање решенија за заштита од сино светло.

Петте монитори на компанијата Gigabyte кои се сертификувани се AORUS FI32Q, M28U, M32Q, G24F и претстојниот AORUS FI32U. Ова ќе бидат првите модели на компанијата досега, кои доаѓаат со TÜV Rheinland Eyesafe Display Standards сертификат, за управување со сината светлина и перформансите на бои.

Eyesafe стандардите на Ејесафе се креирани во соработка со водечките офталмолози, оптометристи и инженери кои се сериозно загрижени за потенцијалните ризици од прекумерното изложување на очите на сино светлина.

Повеќе детали за Gigabyte Eyesafe мониторите се достапни тука.