Седумкратниот шампион во Тетрис, Џонас Нојбауер, починал на 40-годишна возраст од ненадејни здравствени проблеми

Нојбауер дал значаен придонес во популаризација на Тетрисот како е-спорт, а на светското првенство во класичен Тетрис победил седум пати.

„Не можевме да побараме подобрам шампион, пример и пријатен. Јонас, ќе ни недостасуваш, те сакаме и благодарни сме што не инспирираше секогаш да бидеме што подобри. Почивај во мир“, стои во објавата на Twitter.