TSMC во последно време остварува успеси на различните полиња. Компанијата ги запосли сите свои капацитети, а развојот на новиот процес на производство на малопроводници тече според планот.

Благодарение на извештајот на Digitimes, дознаваме дека TSMC ги подготвува своите производни линии за почеток на масовното производство во 3nm процес. Се очекува дека 3nm нодови ќе влезат во масовно производство во текот на 2022. година, што не е толку далеку. На почетокот, новиот нод ќе биде произведен во 55. примероци, а производството од 100.000 примероци месечно се очекува до 2023. година.

Со засилена побарувачка на пазарот за EUV машини, TSMC веќе ја има целата потребна опрема за производство во најновиот процес. Се очекува дека во следниот период ќе бидат достапни повеќе детали за 3 нанометарскиот процес, како што ќе се приближуваме до официјалната објава.