Минатата недела, Huawei официјално ја објави следната генерација EMUI 11 интерфејс, во текот на својот Huawei Developer Conference настан.

На почетокот, EMUI 11 Beta програмата беше достапна само за Huawei P40, Mate 30 како и MatePad Pro серијата уреди. Huawei сега ја шири достапноста на бета програмата на нови девет уреди, а тоа се Huawei Nova 7 5G, Nova 7 Pro 5G, Nova 6, Nova 6 5G, Honor V30, Honor V30 Pro, Honor 30, Honor 30 Pro и Honor 30 Pro+.

Некои од главните карактеристики на новиот EMUI 11 кориснички интерфејс се Mondrian style AOD дисплеј, преработен Gallery UI, синхронизирани вибрации, smart multi-window, унапреден NotePad, подобри подесувања за одобрувања за апликации и друго.