Една од најпотценетите функции за корисниците на Windows 10 е апликацијата Your phone. Дизајнирана е да ја подобри врската помеѓу оперативниот систем на Microsoft и Android.

Your phone ви овозможува да примате известувања од своите апликации директно на компјутер, што е многу корисно ако телефонот во моментот не ви е при рака.

Можете исто така да испраќате и примате пораки, како и да остварувате и примате повици од вашиот компјутер. Можете да пристапите до галеријата или некои други апликации на вашиот телефон.

Microsoft неодамна објави дека апликацијата Your Phone носи поддршка за Rich Communication Services, позната како RCS.

Многу големи компании, како што е Google, го претставуваат RCS како следна генерација на SMS пораки. На многу начини, RCS функционира многу слично на услугите за разговори кои ги нудат iMessage, WhatsApp и Facebook Messenger.

Пораките можат да се испраќаат ако се користи Wi-Fi или мобилни податоци, видеа и фотографии може исто така да се испраќаат, а може да се направат и групни разговори.

Извор: B92.net