Google I/O 2020 конференцијата најавена за 12. мај

Откако доволен број на луѓе ја решија специјалната загатка, која неодамна ја објави Google, компанијата сега го објави официјалниот датум на својата конференција за програмери.

Google I/O 2020 годишната конференција за програмери ќе биде одржана од 12. до 14. мај во Shoreline амфитеатарот во Mountain View.

Во минатото, во текот на Google I/O конференцијата имавме прилика да видиме дека компанијата се фокусира на голем број различни производи и сервиси, од Assistant до Google Glass. Секако, се очекува дека главниот фокус и натаму ќе биде на Android платформата, како и на вештачката интелигенција и вообичаените подобрувања на сервисите на компанијата.