Кон средината на следната година, автомобилите на BMW конечно ќе добијат поддршка за Android Auto технологијата. Германската компанија објави дека ќе вклучи безжична функција што ќе им овозможи на потрошувачите да ги поврзат своите телефони со системи за автомобили без потреба од кабли.

Google системот е интегриран директно во дигиталната табла на BMW, така што корисниците ќе можат да ги видат сите информации од телефонот не само на централниот контролен дисплеј, туку и во адаптираната форма во другите дисплеи пред возачот.

Компанијата ќе ја демонстрира технологијата на CES во јануари и ќе биде достапна во сите автомобили со системот за автомобили BMW 7.0 од јули. Безжичната врска на Android Auto е поддржана од ограничен број паметни телефони – Pixel, Nexus и одредени смартфони од топ-класа на Samsung.