Google Earth нуди широк спектар на опции за да може практично да се шетате насекаде на планетата. Сателитската слика на услугата е со импресивен квалитет и е исклучително погодна за организирање на вашето патување. Компанијата сега е подготвена со нова функција што ќе ни овозможи да создадеме виртуелни тури до избраните локации во Google Earth директно од веб-прелистувачот. На пример, можете да направите вашите пријатели и најблиски да ги видат местата, што ги посетувате.

Новиот пакет на алатки на Google Earth нуди можност за поставување обележја, покрај патеки помеѓу две точки. Корисниците, исто така, имаат можност да вметнат текст, слики, па дури и видео клипови на секоја локација на своето патување, Ова создава виртуелна верзија на целото патување на Google Earth. Компанијата се погрижи и да создадете своја колекција на слични тури до популарни дестинации, вклучувајќи го Антарктикот, пренесува The Verge.

Ве потсетуваме дека Google Earth веќе нуди слична опција во делот Voyager, но виртуелните тури во овој дел ги создаваат професионалци. Тековните алатки се дизајнирани да му овозможат на секој да создаде и сподели слична тури што е можно побрзо. Исто така, постои можност повеќе корисници да работат на една виртуелна прошетка истовремено. Засега, функцијата е достапна само за веб-верзијата на Google Earth и нема интеграција за мобилни апликации.