Не се страшни само оние тикви кои ние ги правиме на Земјата, а кога ќе ја видите оваа снимка од вселената сè ќе ви стане јасно.

NASA сними страшна џиновска „тиква“ во вселената, а станува збор за Сонцето чии бои претставиле страшен изглед на тиква каква што вообичаено се прави за Ноќта на вештерките.

Златните бои на Сонцето кои варираат од светло-жолта до црна боја направил совршен микс и ни дадоа генијална слика.

Фотографиите од вселената кои по објавата на социјалните мрежи покажуваат дека феномените кои се надвор од Земјата можат да изгледаат страшно без било какви подготовки или костими.

Положбата на некои ѕвезди и други небесни тела ги потсетило набљудувачите од Земјата на некои духови и магични појави на кои навикнати сме да ги гледаме по повод Ноќта на вештерките.

НАСА ја објавила фотографијата на социјалните мрежи на која две галаксии изглеаат како некој дух. Всушност станува збор за судир на галаксија која ја забележал „Хабл“ телескопот.

Извор: B92.net