Google нуди цел екосистем на паметни уреди за дома, вклучувајќи звучници, паметни дисплеи и поврзани телевизори Chromecast кои користат виртуелен асистент Google Assistant.

Благодарение на новата функционалност „Stream“ претставена од компанијата, ќе биде можно да се пренесе содржината што се репродуцира од еден уред на друг. Ова ќе се направи преку говорна команда или преку екранот на производи, кои имаат таков.

Гласовните команди што може да се користат, на пример, се „Hey Google, move the music to the living room speaker“, и ако имате паметен дисплеј, можете да ја користите додадената опција во интерфејсот за да ги пренесете видеата што ги гледате на YouTube на вашиот телевизор со Chromecast.

Трансферот на стриминг содржини функционира со најразлични апликации, вклучително и YouTube Music, Spotify, Pandora и многу повеќе.