Специјалистите од Insta360 веќе го подготвија својот последен производ, кој веројатно ќе им го привлече вниманието на ентузијастите за мобилна фотографија, пренесува Digital.bg

Компанијата развила исклучително компактен модел наречен Insta360 Go, кој го нарече „најмалата стабилизирана камера“ во светот. За да се добие подобра идеја за големината, ова значи дека уредот е шест пати полесен од акционите камери на другите производители на пазарот. Insta360 Go е исто така двојно постабилен.

Големината на мини фотоапаратот е само 18,3 грама, што значително ќе го олесни трансферот, информира TechRadar. Компанијата, исто така, разви атрактивен опсег на додатоци Insta360 Go кои ви овозможуваат да ги користите во различни ситуации и лесно да го прикачите на други производи.

На пример, можете лесно да ставите Insta360 Go околу вратот со иновативната лента Magnet Pendant. Водечка предност е системот за стабилизација со шест оски на FlowState.