Gmail ќе добие нова функција која би можела да ви се допадне

Сервисот на Google за веб мејл ќе добие многу нови функции во менито, до кои е можно да се стигне кога ќе го поставите курсорот на компјутерското глувче на е-поштата и ќе притиснете на десното копче на маусот.

Моментно со клик на десното копче на глувчето на компјутерскиот маус на располагање се само три функции: Archive, Mark as Read и Delete. Но, наскоро оваа листа би требало радикално да биде проширена со голем број нови функции:

Дел од корисниците новите функции ќе можат да ги користат уште денеска, додека ние останатите би требало да се стрпиме најдоцна до 22. февруари, велат од Google.