Како да спречите брзо да ви се троши батеријата на лаптопот? (ВИДЕО)

Иако се подобри минатата година, Google Chrome сѐ уште е озлогласен поради тоа што ја троши батеријата на преносните компјутери. Но и тоа може да се спречи.

Можете да зачувате дел од вашата батерија преку исклучување на апликациите кои работат во позадина кога Chrome е исклучен.

Погледнете го видеото за да научите како да го направите тоа.