LG го создаде првиот телефон-дрон во светот

Живееме во врее кога технологијата се побрзо се развива, па токму затоа не е за изненадување ни иновацијата со која LG доаѓа на пазарот. Имено, новиот телефон LG U+ ќе биде две во едно – и мобилен телефон и дрон.

Новата технологија ќе овозможи да се фотографира од воздух, видеоповици без да го држите телефонот во рака и гледање филмови под совршен агол. Мобилниот телефон ќе може да се ротира 360 степени околу вас, што значи дека жесно ќе може да ги следи сите адреналински спортови и авантури во коишто сакате да се впуштите.

Со својата силна светилка може да ви послужи и како ламба во мрак, која ќе стои точно каде што ќе посакате вие. Уште една битна карактеристика, како што пренесува Рhone World – додека спиете телефонот самиот ќе се упати на полнење доколку има потреба. За жал, се уште не е познат точниот датум кога ќе се појави на пазарот.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

4 + 2 =