Amazon ќе испорачува пратки до домовите во отсуство на примач (ВИДЕО)

Amazon започна со продавање на безбедносна камера која на испорачувачите на пакети од компанијата ќе може да им отклучи врата. Станува збор за комбинација од камера, паметна брава и апликација.

Секој од уредите работи независно и како што и очекувате. Безбедносната камера го снима движењето, бравата отклучува и заклучува, а апликацијта овозможува корисникот на екранот на телефонот да ја добие сликата од камерата. Цената на комбинацијата е 250 долари.

Корисниците на Amazon Prime услугата можат да им отклучат врата на доставувачите од Amazon. Од компанијата го известуваат корисникот дека доставата е таа и со точниот пакет.

„Корисниците на Prime сега можат да одберат испорака до домот, на телефонот да погледнат и да бидат сигурни дека нивните пакети се доставени“, вели Питер Ларсен од Amazon.

Засега услугата е достапна единствено за испораки на Amazon. Во иднина сервисот ќе биде компатибилен со услуги за чистење на домот или за шетање на домашни миленичиња, пренесе Guardian.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

1 × five =