Флексибилниот Galaxy X ќе биде најпосакуван смартфон

Претстојниот Galaxy X што Samsung ќе го обезбеди со извонредна структура, најверојатно ќе биде најпосакуваниот паметен телефон.

Тоа ќе го надмине интересот за iPhone X поради неговата непристапност. Според Forbes, вкупниот промет на новиот уред ќе биде не повеќе од 100.000, а ќе се продава во ограничен број земји.

Ограничената продажба на новиот Galaxy X ќе му овозможи на Samsung да ја тестира деби верзијата на паметниот телефон пред мала публика. Така, во случај на неуспех, производството лесно може да се запре. Од ова може да се заклучи дека втората генерација на заоблен телефон може да се појави и во пооддалечените области на Јужна Кореја.

Ако гласините се покажат како вистинити, таквата практика нема да биде прва за Samsung.

Претходно, производителот намерно ја ограничи географијата на продажбата на некои од неговите уреди, плашејќи се од „ладен“ прием. Таков беше примерот со заоблениот Galaxy Round.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

thirteen + five =