Air Selfie функционира како дрон со џебна големина, а неговото користење е многу едноставно. Летањето се управува со џојстик преку мобилна апликација, а сите фотографии се складираат директно во фотогалеријата на мобилниот телефон.

Има и камера за снимање од 5 мегапиксели, но има една маана – батеријата му трае кратко, со што може да издржи околу 3 минути снимање.

Сепак, овој уред може да се полни во внатрешноста на својата маска.

Извор: B92.net