На само една недела пред објавувањето на GoPro Hero 6, се појави фотографија и видео на мрежата кое покажува како ќе изгледа и ќе работи новата камера за акција.

Според она што го гледаме на кутијата, Hero 6 ќе има сензор од 12. мегапиксели способен за снимање на видео со резолуција од 4K со 60. фрејма во секунда. Камерата ќе биде водоотпорна до 10. метри.

Снимањето на 4K видео со 60 фрејмови во секунда е добра вест, бидејќи видеото ќе биде порамномерно како резултат. Ова е чекор понапред од Hero 5 и Hero 5 Session, кои снимаа 4K со 30. фрејмови во секунда.

GoPro Hero 6 треба да биде објавен на 28. септември.

GoPro-HERO-6-Black-camera-366x550