Паметен куфер-робот: Има GPS и секаде ве следи

“Travelmate” е куфер-робот кој сопствениците може да ги следи каде и да одат.

Може да се движи исправено или во легната положба , а знае да ги заобиколува предметите и луѓето кои ќе му се најдат на патот.

Има вграден GPS чип, па сопственикот лесно со помиш на смартфонот може да ја открие локацијата на куферот.